Nieuws

Alle

Herenteam Deltion winnaar voorronde Overijssel!

donderdag 14 maart 2024  |  

Woensdag 13 maart organiseerde het Sportbureau van het ROC van Twente voor het 10e jaar op rij de voorronde van Overijssel voor het MBO NK Zaalvoetbal. In Almelo streden 7 herenteams om de finaleplek op dinsdag 16 april in Den Haag. De deelnemende teams kwamen van verschillende mbo-scholen uit de provincie Overijssel: Alfa-college, Landstede, Deltion College en het ROC van Twente. Gezien het feit er maar twee damesteams waren ingeschreven voor de voorronde van Overijssel is er na overleg met de organisatie van de finaledag (ROC Mondriaan) besloten dat zowel het damesteam van Landstede als het damesteam van Deltion mag deelnemen op de finaledag in Den Haag.

Op woensdag 13 maart speelden alle 7 herenteams in de poulefase tegen elkaar. Dit leverde spannende wedstrijden op aangezien meerdere teams aan elkaar gewaagd bleken. Dit bleek wel uit de stand in de poulefase aangezien de teams van Deltion 1, Landstede 1 en Landstede 2 tot op het einde vlak achter elkaar stonden. De poulewedstrijd tussen Landstede team 1 en Deltion team 1 zou uiteindelijk de beslissing brengen wie er van deze drie teams in de finale zouden komen. Deze wedstrijd was enerverend en eindigde in een 1-1 gelijke stand waardoor beide teams elkaar in de finale wederom troffen.

In deze finale tussen Deltion team 1 en Landstede team 2 schoot het team van Deltion uit de startblokken en na 10 minuten stond het al 4-0. In de tweede helft van de finale zette Landstede alles op alles en zelfs de keeper voetbalde mee op de helft van Deltion. Landstede scoorde als eerste maar Deltion bleek toch echt een maatje te groot en liep uit naar een 6-2 voorsprong wat tevens de eindstand werd. Hierdoor pakte team Deltion 1 de eerste prijs en een ticket voor de finaledag in Den Haag.

We danken iedereen voor de deelname aan de voorronde en wensen de teams alvast heel veel succes voor de finaledag dinsdag 16 april in Den Haag!

Herenteam Deltion winnaar voorronde Overijssel!