Nieuws

Alle

Tweedaagse van Platform Sport & Gezonde Leefstijl | 4 en 5 maart

vrijdag 8 maart 2024

Drenthe College kijkt terug op een bruisende tweedaagse bijeenkomst, waar zij als gastheer mochten optreden voor het Platform Sport en Gezonde Leefstijl van de MBO Raad. De atmosfeer was geladen met enthousiasme en verwachtingen toen leden van diverse ROC's zich verzamelden. Klaar om ervaringen te delen, kennis te vergaren en nieuwe verbindingen te leggen.

Op de eerste dag dook het platformgezelschap in een belangrijk thema: hoe kunnen we leefstijlbevordering en het welzijn van studenten waarborgen, vooral nu de vitale dimensie uit Burgerschap tegen 2025 verdwijnt? Elk ROC staat voor dezelfde uitdaging. Uiteindelijk hebben de deelnemers een gezamenlijk gedragen adviesdocument opgeleverd dat als kompas dient voor de toekomst.

Beroepsvitaliteit draait om het stimuleren van veerkracht en welzijn binnen een beroepscontext zowel voor studenten als professionals. Het gaat om aandacht voor fysieke, mentale en sociale aspecten, en het maken van vitale keuzes die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

In de middag verwelkomden we Mare Riemersma, die haar inzichten deelde over de kansen en waarden van sport en gezonde leefstijl in het MBO. Een inspirerende rondleiding door de ruimtes van het TT Circuit en een bezoek aan het TT Instituut vormden het sluitstuk van de tweedaagse bijeenkomst.

Met nieuwe idee├źn, versterkte banden en een gevoel van voldoening kijken we terug op een zeer geslaagde tweedaagse. Dit evenement heeft niet alleen onze kennis vergroot, maar heeft ook bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van het mbo-onderwijs en het welzijn van onze studenten en professionals.

Tweedaagse van Platform Sport & Gezonde Leefstijl | 4 en 5 maart