Nieuws

Alle

NK Zaalvoetbal voorronde Drenthe 2024

dinsdag 26 maart 2024  |  

Op 22 maart hebben 17 teams (14 mannen- en 3 damesteams) gestreden in de voorronde van het NK mbo zaalvoetbal 2024 van Drenthe. Op 2 verschillende locaties in Sporthal Angelslo (Emmen) en Sporthal de Zon (Klazienaveen) werden de poulewedstrijden gehouden. In Klazienaveen werd naast Poule B van het mannentoernooi ook het toernooi voor de dames gespeeld. Terwijl op dat moment ook in Emmen werd gespeeld, namelijk Poule A en C van de mannen.

Aan het eind van de ochtend waren de eerste scores bekend. Bij de dames was het toernooi gespeeld en hebben de dames van Drenthe College Assen Dames gewonnen. Zij hebben zich hiermee geplaatst voor de landelijke finale.

Bij de mannen waren de drie poulewinnaars geplaatst voor de finaleronde. Om daar een vierde halvefinalist bij te halen werd er nog een tussenronde gespeeld in Emmen. En na een uiterst leuk en sportief toernooi bleven er twee finalisten over. Beide teams van Drenthe College Assen.

In de finale was het enorm spannend en na een 2-2 gelijkspel moesten penalty’s de beslissing brengen. Hierin trok Sport en Beweegcampus Assen 2 aan het langste eind en ook zij hebben zich hiermee geplaatst voor de landelijke finale.

De organisatie, team van docenten en studenten van Drenthe College Sport en Bewegen Emmen, kijkt terug op een zeer geslaagd en leuk toernooi. Ook de vrijwilligers en scheidsrechters nogmaals bedankt en de winnaars, heel veel succes op 16 april bij het NK-mbo zaalvoetbal 2024 in Den Haag.

NK Zaalvoetbal voorronde Drenthe 2024