Nieuws

Alle

Verslag van voorronde NK mbo zaalvoetbal in Sportcampus Zuiderpark

donderdag 31 maart 2022  |  

Zowel heren als dames scoren met zaalvoetbal
Maandag was de voorronde voor het NK-mbo zaalvoetbal in de Sportcampus Zuiderpark. Dit was zeer goed georganiseerd door examenstudenten Cindy en Joey, die er een geslaagd evenement van wisten te maken. Vier dames en zes herenteams van Mondriaan en Albeda kwamen tegen elkaar uit en uiteindelijk kwamen zowel het Heren-1 als het Dames-1 team van Mondriaan in de finale tegenover een team van Albeda te staan.

Strafschoppen
En het werd spannend. Tot twee keer toe liet het scorebord een gelijke stand zien bij het eindsignaal. Daarom werden er strafschoppen genomen, elk team moest daarbij drie keer aanleggen in een ultieme poging de keeper van de tegenstander te passeren. Of het nu met techniek, geluk, stalen zenuwen of een combinatie van deze drie factoren was: de beide Mondriaan teams kwamen als winnaars uit de wedstrijd! Zowel ons Heren-1 als Dames-1 team gaan dus naar de finale op woensdag 8 juni in Zwolle tijdens het NK Schoolsport.

NK Schoolsport
Het NK Schoolsport is een reeks van landelijke sportwedstrijden waarin een groot aantal mbo-scholen het tegen elkaar opneemt in verschillende locaties in het land. Het gaat niet alleen om zaalvoetbal, maar ook om sporten als handbal, korfbal, hockey, atletiek en nog veel meer. Er is keus uit wel dertig aangeboden sporten en er wordt gespeeld via de officiƫle regels van de sportbonden. Dit NK is in de laatste zes jaar flink gegroeid. Het begon met een bescheiden initiatief van vijf incidentele en regionale wedstrijden. In 2020 en 2021 kwam het evenement vanwege de pandemie te vervallen, maar dit jaar volgt er dus weer een landelijke week vol sportieve activiteiten voor studenten en medewerkers van mbo-scholen.

Verslag van voorronde NK mbo zaalvoetbal in Sportcampus Zuiderpark