Nieuws

Alle

Symposium Positieve Gezondheid bij ROC van Twente

dinsdag 31 mei 2022  |   |

Op donderdag 19 mei organiseerde ROC van Twente een symposium rondom Positieve gezondheid in het kader van het 12,5 jarige jubileum Gezonde School.

Sandra van Hogen-Koster is Lector Positieve Gezondheid en gaf inzicht in het belang om het brede gesprek aan te gaan waardoor men eigen regie kan nemen vanuit intrinsieke motivatie. Bij het Alfa-college werken ze samen met partners uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven en zetten in op een gezonde en vitale regio. Silvia Brouwer, Practor Vitaliteit bij Alfa-college, liet zien dat dit bij het Alfa-college gebeurt bij de burgerschapslessen (Fit for Life), Integraal onderwijs (Z&W) en School van ontwikkeling (HRM). Tot slot gaf Alex Jansen een pleidooi over hoe je positief gezond werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid vanuit inspiratie kunt implementeren.

Aan het einde van de ochtend verzorgden een aantal studenten van ROC van Twente van de opleiding Sport en Bewegen een workshop over hoe ze de module en het keuzevak Positieve Gezondheid invullen, kon je deelnemen aan een gezonde escaperoom en werden er discussies gevoerd aan de hand van stellingen.
Al met al een dynamische en inspirerende ochtend met als afsluiting heerlijke hapjes gemaakt door de studenten Horeca van ROC van Twente.

Symposium Positieve Gezondheid bij ROC van Twente