Nieuws

Alle

NK MBO zaalvoetbal voorrondes regio Gelderland

maandag 21 februari 2022  |  

Op woensdag 2-2-22 zijn de voorrondes van het NK-MBO zaalvoetbal van de provincie Gelderland gespeeld in de Van der Knaaphal te Ede. Verschillende teams uit de regio Gelderland namen hieraan deel. In de ochtend streden er verschillende meidenteams voor een uiteindelijke plek op het eindtoernooi wat gespeeld zal gaan worden in Amsterdam. In de middag streden verschillende herenteams om een plekje op het eindtoernooi.

In de ochtend kwamen meidenteams van het Graafschap College, Rijn IJssel CIOS en Dulon College in actie. CIOS 1 wist alle wedstrijden te winnen en kwamen hierdoor in de finale van deze voorronde terecht. Het Dulon College wist een tweede plek te behalen waardoor het zich ook plaatste voor de finale van de voorronde. Hierdoor kon het Dulon College revanche nemen op de al eerder verloren wedstrijd tegen CIOS 1 (1-0). In de finale gingen beide partijen gelijk op en werden er aan beide kanten verschillende kansen gecreƫerd. Doelpunten bleven uit. De uiteindelijke beslissing zou na het nemen van strafschoppen worden bepaald. Door uitstekend keeperswerk van Sarah van der Kraan, kwam het Dulon College in de ideale positie om de winnende strafschop te nemen. Judith Heemsbergen nam deze taak op zich en wist het meidenteam van het Dulon College voor het eerst in de historie naar het NK-MBO zaalvoetbal te schieten.

In de middag was de beurt aan de heren. Ook hier kwamen verschillende teams in actie van het Graafschap College, Rijn IJssel CIOS, Landstede en Dulon College. Gedurende de poule wedstrijden was al snel duidelijke dat de teams CIOS 1, Graafschap College en Dulon Sport & Bewegen aardig gelijk op gingen. Dulon Sport & Bewegen wist alle wedstrijden te winnen en zo een plek in de finale van de voorrondes te bemachtigen. De nummer twee werd het Graafschap College die hierdoor in de finale tegen Dulon Sport & Bewegen terecht kwam. In de finale hield het Graafschap College de deur dicht en waren erg defensief ingesteld. Dulon Sport & Bewegen kwam hierdoor niet tot score toe en werd de uiteindelijke overwinning beslist d.m.v. strafschoppen. Net zoals in de ochtend was ook hier het Dulon College te sterk voor zijn tegenpartij. Door uitstekend keeperswerk van Mohamed Mow kon de winnende strafschop door Roy Ploeg benut worden waardoor ook het herenteam van het Dulon College zich het geplaatst voor het eindtoernooi in Amsterdam.

NK MBO zaalvoetbal voorrondes regio Gelderland