Nieuws

Alle

Gratis begeleiding mbo-scholen bij preventieve aanpak psychische problematiek

donderdag 28 oktober 2021  |  

Met de coronapandemie zijn de psychische klachten van studenten enorm toegenomen. Aanpak psychische problematiek is nodig om uitval te voorkomen. Maak ook werk van de mentale gezondheid van mbo-studenten. Sluit als mbo-instelling aan bij het project ‘Aan de slag als GeestKracht-school’. Je wordt daarbij gratis begeleid door Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), JOBMBO en 113 Zelfmoordpreventie. Het project wordt mogelijk gemaakt door subsidie van FNO. Pak die kans!

Albeda en Rijn IJssel als GeestKracht-school
Lees meer over de aanpak en de resultaten van het GeestKracht-project waarbij Albeda en Rijn IJssel al zijn aangehaakt. Met een tweesporen-aanpak worden zij begeleid bij het doorbreken van taboe en stigma rondom psychische problematiek. Een werkwijze, waarbij de samenwerking met jongeren centraal staat: ‘niets over ons, zonder ons’: het onderwijs als sleutel voor verandering, met zowel impact binnen de school als daarbuiten.

Geef ook kleur aan studentenwelzijn en word GeestKracht-school!
Ben jij ook enthousiast geworden om aan de slag te gaan als GeestKracht-school? Goed nieuws! In het voorjaar van 2022 start een volgend traject waarbij je kan aanhaken. Neem voor meer informatie contact op met Joyce van der Wegen van ECIO (jwegen@cinop.nl).