Agenda

Alle

Webinar van het netwerk Nederland Rookvrij

 dinsdag 21 juni 2022 15:30-16:45
 nederlandrookvrij.nl
 

Tijdens het webinar komen de volgende thema’s aan bod:
  • Bijzonder hoogleraar Martine Bouman en kinderarts Jasper Been onderzochten welke maatregelen op het gebied van rookvrij bewezen effectief zijn in het buitenland. Zij delen hun resultaten en gaan in gesprek met mensen die in de praktijk bezig zijn om omgevingen rookvrij te maken. Zo schuift de VNG aan tafel om te vertellen over het rookvrij maken van omgevingen op lokaal niveau. Ook vertelt gebiedsontwikkelaar VanWonen hoe zij rookvrije zones creëert bij woningen, gebouwen, wijken, speeltuinen en leefomgevingen in de wijken die het bedrijf ontwikkelt.
  • In het Nationaal Preventieakkoord legden NOC*NSF en de sportbonden met het ministerie van VWS de ambitie vast dat uiterlijk in 2025 alle sportverenigingen en sportevenementen rookvrij zijn. Gelukkig worden steeds meer sportclubs rookvrij, maar er zijn ook nog stappen te zetten. NOC*NSF lanceert daarom de campagne ‘De sport wordt rookvrij’. Tijdens het webinar lichten ze toe hoe deze campagne eruitziet en wat ze ermee willen bereiken.
Aanmelden
Aanmelden via deze link.

Nodig gerust collega's uit die ook interesse hebben om deel te nemen aan het webinar. U kunt deze uitnodiging doorsturen. Deelname is gratis.
Heeft u eerdere webinars gemist? U kunt alle webinars hier terug kijken. Eventuele vragen kunt u sturen naar info@nederlandrookvrij.nl.