Agenda

Alle

Webinar over slaap

 maandag 2 oktober 2023 15:00-16:45
 Online
 mijngezondeschool.nl/scholing/details/623
  |

Slaapwetenschapper Merijn van de Laar neemt je mee in de wereld van Slaap. We doen het allemaal, maar wat is slaap nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor je gezondheid?
Tijdens het webinar op 2 oktober legt Merijn uit hoe normale slaap eruitziet, wat de functie is van slaap en wat de gevolgen zijn als slaap verstoord raakt. Daarnaast zoomt hij specifiek in op de invloed van een gezonde leefstijl (van o.a. voeding en beeldschermgebruik) bij studenten, en biedt daarbij praktische handvatten hoe je als Gezonde School-coördinator in gesprek gaat met je studenten om gezonde slaap te bevorderen. Ook deelt hij dé vier stappen om beter te kunnen slapen.

Aansluitend neemt Marlies Mast je mee in de mogelijkheden van TestJeLeefstijl. Het signaleringsinstrument voor het mbo biedt sinds dit schooljaar het topic Slaap aan en beantwoordt daarmee vragen als ‘slapen je studenten voldoende uren? Zijn ze voldoende uitgerust op school? Gebruiken ze middelen om in slaap te vallen?’.

Het webinar wordt speciaal georganiseerd voor Gezonde School-Coördinators die werkzaam zijn op het mbo op maandag 2 oktober van 15.00 tot 16.45 uur. GSA’s zijn ook welkom. Aanmelden kan tot 30 september via mijngezondeschool.nl of via info@gezondeschool.nl