Agenda

Alle

NK Powerliften (Multi-event)

 maandag 27 mei 2024 09:00-16:00
 Marathonloop 11, 5235 AA 's-Hertogenbosch
 

Organisator: Koning Willem I College
Inschrijfgeld: €15,- per persoon
Contactpersoon: Koen van Meurs, k.vanmeurs@kw1c.nl

Powerlifting is een krachtsport die zich concentreert op drie verschillende onderdelen: Back squat, bench press en deadlift. In de sport gaat om het verplaatsen van een maximaal gewicht met een correcte uitvoering. Iedere deelnemer heeft per discipline drie kansen om zijn of haar beste resultaat te behalen. Bij dit NK mbo powerliften 2023 worden de deelnemers ingedeeld op geslacht en gewicht. De atleet krijgt per discipline drie pogingen, waarbij het zwaarst getilde gewicht meetelt voor het totaal. Drie officiële scheidsrechters keuren de pogingen. Bij iedere discipline telt de best poging. Aan de hand van het totaal wordt vervolgens de winnaar bepaald. Bij een gelijke score tussen twee of meer atleten wint de atleet met het laagste lichaamsgewicht.

Het NK begint met een officiële weging van de deelnemers. Ze worden ingedeeld in hun respectievelijke lichaamsgewichtklasse en leeftijdscategorie. Een uur na de start van de weging start de wedstrijd.

De sport is erg populair en inmiddels een van de meeste beoefende krachtsporten onder mannen en vrouwen. Het is een individuele sport, waarbij zelfverbetering centraal staat. Wij hebben er veel zin in om jullie te ontvangen tijdens deze editie van het NK mbo powerliften.