Agenda

Alle

NK powerliften (multi-event)

 maandag 16 mei 2022 09:00-16:00
 De Maaspoort Sportcentrum, Marathonloop 1, 5235 AA Den Bosch
 www.formdesk.com/mboraad/Inschrijfformulier_NK_MBO_2021-2022
 

Organisator: Koning Willem I College
Inschrijfgeld: €15,- per persoon
Contactpersoon: Koen van Meurs, k.vanmeurs@kw1c.nl

Bij dit NK powerliften worden de deelnemers ingedeeld op geslacht, gewicht en leeftijd. De atleet krijgt per discipline drie pogingen, waarbij het zwaarst getilde gewicht meetelt voor het totaal. Drie officiële scheidsrechters keuren de pogingen. Bij iedere discipline telt de best poging. Aan de hand van het totaal wordt dan de winnaar bepaald. Bij een gelijke score tussen twee of meer atleten wint de atleet met het laagste lichaamsgewicht.

Het NK begint met een officiële weging van de deelnemers door een erkend gediplomeerd scheidsrechter. Ze worden ingedeeld in hun respectievelijke lichaamsgewichtklasse en leeftijdscategorie. Twee uur na de start van de weging start de eigenlijke wedstrijd.
Powerlifting is een krachtsport die zich concentreert op drie verschillende onderdelen: Squat, Benchpress en Deadlift. In de sport gaat om het in een keer verplaatsen van een maximaal gewicht met een correcte uitvoering. Iedere deelnemer heeft per discipline drie kansen om zijn of haar beste resultaat te behalen.

De sport is erg populair en is een van de meeste beoefende krachtsporten met mannen en vrouwen. Er zijn in totaal 78 landen die de sport beoefenen. Het is een individuele sport, waarbij zelfverbetering centraal staat.